Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zomerspoor : laatste loodjes

Zomerspoor

Zomerspoor is een divers stadsfestival met workshops, concerten, kermis, theater, film, circus, picknicks, wandelingen, sport, zoektochten....maar ook beeldende kunst.

Tijdens het weekend van 25, 26 en 27 augustus kan je nog tal van fijne tentoonstellingen bezoeken. Zo is er het pop-up Museum met 'Wat Niet Mag Verdwijnen' in het voormalige stadsarchief. op de bovenverdieping is er de fototentoonstelling 'Aan tafel!.

Annemie Martens en Carlo Van Tichelen stellen tentoon in kasteel Le Paige (ARTificieel en Zennart). Bezoek de Verwonder Shelter in de Moktamee-site.

Je kan ook Street Art zien op enkele plaatsen, nieuwkomer is Vest 26 met de iconische portretten van de vier Herentalse wereldkampioenen (Rik Van Looy, Erwin Vervecken, Sanne Cant en Wout van Aert ) verscholen in de vlakmatige compositie.

In het Fundatiehuis (Begijnhof) zie je beeldhouwwerken en schilderijen van Nico en José Bollen, Eric Wampers en Theresa Murao.

I.G.EC.C. is een collectief dat de voormalige bioscoop in de Zandstraat 23 omgebouwd en ingericht heeft tot een heuse pop-up galerij met werken van diverse binnen- en buitenlandse kunstenaars: Alain Jacobs, Dan Yapungku, Francois Van Roy, Johan Segers, Joris De Laet, Krugers Talent, Marie Muës, Marijntje Vandersmissen, Mia Verhaert, Mireille Van Dessel, Robby Deferme, Sofie Joblin, Valérie Van Thielen, Jeroen Verschuren, Maggie Buxton, Kim Newall en leerlingen Cultuurdeducatie van Campus De Vesten 

De expositie 'One Day I Fly Away' kan je eveneens tot en met 27/8 bekijken in de exporuimte van de Moktamee, Bovenrij 30 te Herentals
De ruimtelijke constructies zijn gemaakt uit recuperatiehout en geïnspireerd op de onvervulde droom van de kunstenaar Ronald Marien om ooit te kunnen vliegen.

www.zomerspoor.be  --  https://zomerspoor.be/programma/expo/

Foto Johan Temmerman /NNieuws.

Zomerspoor

Deel dit artikel